10 juni 2024
18:00

Siljansnäs IF

Referat: Vansbro AIK FK - Siljansnäs IF

Vanåvallen i Vansbro var skådeplatsen för denna måndagsmatch som innebar spel i såväl gassande sol som åska och regn. Med idel vinster i bagaget skulle Vansbro visa sig bli en riktig styrkemätare för de 11 spelare från Siljansnäs som tagit sig till den västra länsdelen. Siljansnäs tog tag i taktpinnen i den första perioden och hade flertalet fina chanser att sätta dit ett förlösande förstamål, men en duktig Vansbromålvakt stod i vägen ända till slutminuterna då Lukas Westgärds i fint samspel med Elias Levisson Thirus kunde sätta 0-1-bollen i nät. I den andra perioden fortsatte SIF att behålla kontrollen, men efter halva mittperioden tog Vansbro över mer och mer och innan perioden var slut hade hemmalaget gått upp i en 2-1-ledning efter två snygga hörnmål. Den avslutande perioden hackades sönder något av många hörnor och inkast. Efter att Olle Hammarbäck blivit nedgjord av ett knä i ryggen från hemmamålvakten kunde Täpp Emil Hultberg reducera siffrorna till 2-2. Inte många minuter senare satte Lukas Westgärds segermålet via stolpe in. En kämparseger!